Novice


Ponedeljek 9.9.2019 Toni Vencelj

TOR DES GEANTS

V nedeljo 8.9.2019 ob 12:00 je Katja Kegl Vencelj v Italjanski dolini Aosta startala 330 km (24000 višincev) dolg Tor des geants. Za njo je že prvih 100 km. Za primerjavo je na sliki spodaj časovnica mojega nastopa leta 2017:

Katja je startala malo hitreje kot jaz pred dvema letoma. Predvsem se je hotela izogniti “zamašku” ki nastane po prvih dveh kilometrih iz prehoda z asfalta na ozko stezico. Po prvih 100km je uro in pol hitrjša od te časovnice. Že prvem vzponu jih je že zelo kmalu pričakal sneg. Prva noč je bila zelo hladna in vetrovna. Vmes so se med drugimi povpeli tudi na 3300 m visok prelaz Col Loson. Dež in sneg sta na srečo ponehala že dan pred startom. Želi teči v enakomernem počasnem ritmu čim dlje kar se le da, saj ve, da jo v drugem delu verjetno čaka precej več težav, kot na začetku. Zaenkrat se počuti uredu. Trudi se čimveč jesti in piti. V osnovi se drži prehranskega načrta WINFORCE , ki sem ga že pred meseci objavil na tej povezavi . Prvo noč ni nič spala. Prvotno je sicer planirala kratek spanec, vendar se je ravno tisti trenutek, ko je imela možnost za spanec, počutil preveč budno. Kasneje pa te možnosti ni bilo, saj so koče bolj po redko. Kmalu po polnoči jo pričakujemo na večji okrepčevalnici na 151 km v mestu Donnas, ki je z dobrimi 300 metri nmv najnižja točka ultra maratona. Tu si bo verjetno privoščila vsaj kakšen dvourni spanec. Jutri pričakuje med 10.00 in 15.00 uro deževno obdobje po tem pa naj bi suho vreme zdržalo do konca tedna.

O končnem rezultatu je na taki tekmi nemogoče govoriti. Glede na izkušnje z drugih, krajših tekem lahko upa na rezultat pod 100 urami. Drži se svojega ritma, ne glede na druge.

rezultate lahko v živo spremljamo na tej povezavi: http://live.tordesgeants.it/